Babypakket voor gezinnen met laag inkomen

Deel dit:

babyKRIMPENERWAARD – Gezinnen met een laag inkomen kunnen een beroep doen op een tegemoetkoming in de vorm van een babypakket. De gemeente Krimpenerwaard is hiervoor een samenwerking aangegaan met Stichting Babyspullen en Nationaal Fonds Kinderhulp.

Aanstaande ouders en ouders met een kind tot twee jaar kunnen in aanmerking komen voor maximaal twee pakketten per kind.

Jonge ouders ontvangen eerst een babystartpakket. Dit pakket bestaat uit benodigdheden voor de eerste maanden van de baby. In het pakket zit kleding tot en met maat 68, een aankleedkussen, een slaapzak en een kruik. Ook zijn dekens, luiers, drinkflesjes, verzorgingsproducten, speentjes en badproducten in het pakket te vinden.

Het tweede pakket, dat wordt gezien als vervolgpakket voor een kind tot twee jaar, bestaat onder andere uit kleding tot en met maat 92 en verschillende producten die nodig zijn voor een kind tot twee jaar.

Alleen door een bij het gezin betrokken tussenpersoon (intermediair) kan een aanvraag voor de babypakketten worden ingediend. Op www.krimpenerwaard.nl is een overzicht terug te vinden van de bij deze regeling betrokken tussenpersonen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.