Column: er ligt genoeg

Deel dit:

vroomToen ik klein was dacht ik wel eens: wat als je met 1 toverwens ál het afval dat je in je hele leven op straat hebt gegooid, in 1 keer op je eetkamertafel krijgt?

Heeft u wel eens nagedacht hoeveel u dan op uw bordje krijgt? De meeste mensen gooien nooit iets op straat. Hooguit een mandarijnenschil. Of, wacht, een sigarettenpeuk.

Toch ligt er her en der – door heel Krimpen heen – best veel troep op straat. Van een zwerfafvalfanaat uit Noordwijk leerde ik dat je 2 keer moet kijken. Je went namelijk aan het straatbeeld. Maar als je nog een keer, zorgvuldiger, kijkt, zie je pas goed wat er ligt. En inderdaad, zo werkt het. Je ogen wennen er aan tot je nog een keer kijkt. Die persoon richtte overigens daarna een eigen opruimclub op, om de eigen buurt schoon te houden. 

U gooit, net als ik, natuurlijk nooit troep(jes) op straat. Maar uw buurjongen wel. En uw buurvrouw. Peuken, lachgas-ampullen, hele flessen, blikjes, plastic zooi. 

Ik vind het vies. Dat er ergens geen prullenbak staat is natuurlijk geen excuus. Daarom neem ik het desnoods mee naar huis voor de prullenbak. Doet u ook. Waarom doen onze buurtgenoten dat dan niet? Vies hoor.

Martijn Vroom 
burgemeester Krimpen aan den IJssel. 

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.