Zomeravondconcert: muzikaal genieten in centrum Lekkerkerk

Deel dit:

zomeravondconcert1LEKKERKERK – Alweer voor de achttiende keer wordt het Zomeravondconcert gehouden in het dorpscentrum van Lekkerkerk. Het zang- en muziekfestijn vindt plaats op vrijdag 1 juli vanaf 19.30 uur op het plein voor Amicitia. Toegang is gratis.

“Het initiatief is ooit ontstaan toen twee bestuursleden van het mannenkoor Zanglust en de muziekvereniging Lekkerkerk elkaar troffen op een zomerse dag”, vertelt Albert Brand namens de organisatie op de website van Ondernemers Coöperatie Lekkerkerk (OCL). “Inmiddels denkt het Regiokoor ook mee. Ook kregen we er gastoptredens bij. Zo groeide het Zomeravondconcert uit tot een avondvullend programma.”

Gastoptreden
De 2016-editie begint met een gastoptreden van Futura, het leerlingenorkest van Muziekvereniging Lekkerkerk onder leiding van Imre Rolleman, aangevuld met het kinderkoor van basisschool Het Schateiland.

Daarna is het de beurt aan Het mannenkoor Zanglust. Het zo’n veertig man sterke gezelschap onder leiding van Eric van Dalum zingt een breed repertoire: van het Ecce quomodo moritur van Jacob Handel tot Zing, vecht, huil, bid, lach werk en bewonder van Ramses Shaffy, en alles wat daar tussen zit.

Frans
De Harmonie van Muziekvereniging Lekkerkerk onder leiding van Ria Kornet is daarna aan zet. Zij brengt deze keer de beste Franse nummers uit het voorjaarsrepertoire ten gehore, maar ook alvast een voorproefje van het najaarsconcert, dat in het teken staat van popmuziek.

Het Regiokoor is de afsluiter. Het koor onder leiding van Robbert van Sterkenburg bestaat op 11 november alweer twintig jaar. Dit zal worden gevierd op genoemde datum, in Amicitia.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.