Zelf tegeltje ontwerpen in bibliotheek Ouderkerk

Deel dit:

tegeltje OUDERKERK A/D IJSSEL – In de bibliotheek van Ouderkerk aan den IJssel is momenteel een tentoonstelling te zien van en over oude tegeltjes die gevonden zijn in gebouwen, boerderijen en bedrijfspanden in de regio.

Bezoekers kunnen lezen over motieven, voorstellingen, indelingen en geschiedenis van tegeltjes en wandtableaus. Deze tentoonstelling, die tijdens openingstijden van de bibliotheek bezocht kan worden, is samengesteld voor het Historisch Ontmoetingspunt door de Historische Vereniging Ouderkerk op d’IJssel. Tevens zijn in een vitrine tegeltjes te bekijken die in bruikleen zijn gegeven door het Streekmuseum.
 
In de meivakantie kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd op dinsdag 25 april naar de bibliotheek komen om zelf een tegeltje te ontwerpen en beschilderen. Dit gebeurt onder leiding van een medewerker van het Streekarchief Midden-Holland. Deze activiteit die om 14.00 uur start, is gratis. Aanmelden kan bij de balie van de bibliotheek of via infoouderkerk@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.