Zelf bamboestokken oogsten en meenemen

Deel dit:

bamboeLEKKERKERK – Wie bonenstokken of tomatenstokken voor de groententuin kan gebruiken, of wie voor de siertuin steunstokken nodig heeft voor bloeiende planten, kan die op vrijdag 24 februari zelf oogsten. Vanaf 9.00 uur kan men daarvoor terecht in het zogenaamde ‘Bosje van Wageningen’, een van de natuurterreinen van het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) in de Krimpenerwaard.

De vorige eigenaar heeft daar bamboe geplant die zich in een aantal jaren heeft uitgebreid tot een bamboebos met een oppervlakte van zo’n 1200 vierkante meter. De langste staken zijn meer dan vijf meter hoog en onderaan zo’n drie centimeter dik, maar er groeien ook kortere en dunnere bamboestokken.

Omdat bamboe een plant is die niet in het Nederlandse landschap thuishoort en die bovendien alle inheemse planten verdringt, worden de bamboestengels omgehaald. Het verwijderen wordt door het ZHL samen met de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) uitgevoerd en inmiddels hebben vrijwilligers van de NVWK ongeveer 600 vierkante meter kaal gemaakt. Op vrijdag 24 februari wordt het resterende deel aangepakt en van beide organisaties zullen vertegenwoordigers aanwezig zijn om deze actie te begeleiden. Het Bosje van Wageningen ligt ten zuiden van de N210, tussen Bergambacht en de afslag naar Berkenwoude. De toegang naar het bosje is bereikbaar vanaf de parallelweg en gemarkeerd met een beachvlag van de NVWK.

De bamboestokken zijn gratis, maar liefhebbers moeten ze zelf oogsten, ontdoen van zijtakken, eventueel op lengte knippen en bundelen. Het verzoek is om eigen gereedschap, handschoenen en touw mee te nemen. Om 13.00 uur wordt de actie afgesloten.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.