Workshopreeks Klimaatgesprekken in de Krimpenerwaard

Deel dit:
Groepcoaches Mirella Sterrenburg en Bart Budding starten in november een groep in de Krimpenerwaard.

Groepcoaches Mirella Sterrenburg en Bart Budding starten in november een groep in de Krimpenerwaard.

KRIMPENERWAARD – In de Krimpenerwaard start komende maand de zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken. De workshops geven inzicht in de keuzes die mensen dagelijks bewust of onbewust maakt en het effect daarvan op hun wereld.

“Deelnemers leren in gesprekken van elkaar en worden positief uitgedaagd hun klimaatimpact te verminderen”, aldus groepcoaches Mirella Sterrenburg en Bart Budding.

“Klimaatverandering is geen voorspelling meer, maar realiteit. Steeds meer mensen raken gealarmeerd en dragen actief bij tegen een verdere klimaatverandering. En worden nieuwsgierig naar oplossingen zoals een warmtepomp, repair-cafés, ruilwinkels, coöperaties of verpakkingsvrij boodschappen doen.”

KlimaatGesprekken bestaat uit een serie van zes workshops en maakt gebruik van de methode van ‘Carbon Conversations’. Sterrenburg: “Deze bestaat al ruim tien jaar in de Engeland en werd door de Guardian ‘één van de meest veelbelovende initiatieven tegen klimaatverandering’ genoemd. Begin 2016 haalden Manu Busschots en Bianca van Walbeek de methode naar Nederland. Inmiddels is er een stichting met een bevlogen bestuur en zijn er 80 enthousiaste vrijwilligers en bijna 100 opgeleide klimaatcoaches betrokken. KlimaatGesprekken is volop actief door het hele land. Ook steeds meer organisaties en gemeentes die verder willen verduurzamen weten KlimaatGesprekken te vinden.”

Budding vult aan: “Ik was meteen enthousiast omdat de aanpak praktisch, positief en persoonlijk is. De gesprekken gaan vooral over wat je zelf kunt doen en in elk van de zes workshops behandel je een thema. Thema’s zoals wonen, reizen of voeding. Natuurlijk komen ook zorgen aan de orde. ‘Klimaat’ is gewoon een lastig probleem. Juist daarom is het fijn om er achter te komen dat mensen in de regio met dezelfde vragen rondlopen. Zelf ging ik elke avond naar huis met weer nieuwe ideeën en we hebben er thuis al flink wat kunnen uitvoeren. Misschien niet meteen perfect maar wel telkens een stukje beter.”

Sterrenburg tot besluit: “We hopen op zes tot acht gemeente-genoten die met ons het spits willen afbijten van de eerste workshopreeks Klimaatgesprekken in de Krimpenerwaard.”

De workshopreeks start op donderdag 22 november. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@klimaatgesprekken o.v.v. KlimaatGesprekken Krimpenerwaard. De vijf vervolgdata worden in overleg met de deelnemers afgestemd. De deelnamekosten bedragen dertig euro voor zes avonden. Meer informatie staat op www.klimaatgesprekken.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.