Winterfair Ouderkerk aan den IJssel in aanbouw

Deel dit:

winterfairOUDERKERK A/D IJSSEL – In de dorpskern van Ouderkerk aan den IJssel wordt hard gewerkt aan de inrichting van de winterfair. Links en rechts verrijzen feesttenten en ander onderdak om de bezoekers de komende dagen te beschermen tegen de aangekondigde winterse buien. Dat die kunnen gaan vallen deert de organisatie niet. “Dat hoort nu eenmaal bij een winterse markt.”

Als de feesttenten staan, volgen de kramen, een kleine vijftig in totaal, worden de zweefmolen en het reuzenrad opgebouwd en bereiden de deelnemers zich voor op de komst van naar verwachting duizenden bezoekers uit Ouderkerk en wijde omgeving. “We doen dit nu voor de negende keer en de ervaring leert dat onze winterfair ieder jaar meer mensen trekt”, glundert Henk Ceelen, drogist en één van de drijvende krachten binnen winkeliersvereniging De Wetering.

winterfair-ouderkerk-3

“We hebben hier in Ouderkerk maar een klein winkelcentrum, maar weten toch maar mooi de grootste decembermarkt in de hele regio neer te zetten.” Financiële bijdragen van plaatselijke ondernemingen en de helpende handen van tientallen vrijwilligers maken mogelijk dat de winterfair nu al jaren achtereen een succes is geworden. Zowel voor de organisatie, voor de deelnemers als voor de bezoekers. 
 
Het programma voor 2017 strekt zich weer uit over twee dagen. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december bruist het in Ouderkerk. Vrijdag gaat de winterfair om 16.00 uur open en zaterdag eindigen de festiviteiten pas net voor middernacht als DJ Faab in het Dickens Muziek Café zijn laatste plaatje van de draaitafel heeft gehaald.

Winterfair2015-110

En daartussendoor gebeurt er van alles. Vooral op muzikaal gebied. In het programma komen we onder meer muziekvereniging Concordia, de Lekkerkapel, het regiokoor, popkoor Sabroso en de IJsselmannen tegen. Zelfs in de Dorpskerk is er muziek; op vrijdagavond een ‘sing-in’ en op zaterdag diverse optredens tijdens de rondleidingen door het monumentale gebouw. 

Op de markt lopen lieden in Dickenskledij, trekt regelmatig een ganzenfanfare voorbij en kunnen kinderen na het invallen van de duisternis deelnemen aan een lampionoptocht. “Er is voor jong en oud van alles te beleven”, belooft Henk Ceelen. 

Wat precies, hoe laat precies en waar precies is terug te vinden op www.winterfairouderkerk.nl

Video: Winterfair 2016.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.