Weer ouderwetse hooibouwdag in Lekkerkerk

Deel dit:

hooibouwdagLEKKERKERK – In het Lekkerkerkse buurtschap Opperduit vindt zaterdag 9 juli voor de vierde keer een ouderwetse hooibouwdag plaats. De organisatie is in handen van ‘De Poldertuffers’, samen met de familie Ooms van museum De Vrijheid.

‘De Poldertuffers’ is een verzamelnaam voor een aantal hobbyisten uit Lekkerkerk en omstreken met dezelfde liefhebberij: oldtimer tractoren en alles wat daarmee te maken heeft.

Op de hooibouwdag wordt gemaaid, zwadgekeerd, geschud, ingewierst, geperst, etc, en alles met ouderwetse machines of ‘spierballen-stoom’. Dat sluit prima aan bij het boerenmuseum van De Vrijheid. Daarnaast is er ook een afdeling Tweede Wereldoorlog en een afdeling huishoudelijk. De hooibouw wordt vanaf 10.00 uur gehouden in het weiland achter het museum, aan de Opperduit 14 in Lekkerkerk.

Als het slecht weer is, wordt het hooi op hoppers gezet en wordt er uitgeweken naar 16 juli. Bij twijfelachtig weer wordt via de website www.devrijheidonline.nl bekend gemaakt of de hooibouwdag doorgaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.