Veteranendag Krimpenerwaard terug in Schoonhoven

Deel dit:

veteranendag SCHOONHOVEN – Stichting D-Day Krimpenerwaard houdt op zaterdag 2 juni in samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard voor het derde opeenvolgende jaar de Veteranendag. Dit jaar vindt het evenement plaats rondom en in Het Bastion in Schoonhoven.

Op veel plaatsen in Nederland worden veteranendagen georganiseerd, en ook binnen de gemeente Krimpenerwaard zijn daartoe enkele jaren geleden initiatieven ontwikkeld. Oorspronkelijk voor de toenmalige gemeente Schoonhoven, later werd dit door de Stichting D-Day Krimpenerwaard ook in Krimpen aan de Lek georganiseerd.

Terug in Schoonhoven
Voor dit jaar is de organisatie weer teruggekeerd naar Schoonhoven, en niet zonder reden. Schoonhoven is jarenlang een garnizoenstad geweest waar het Regiment Van Heutsz gelegerd was. Tijdens deze veteranendag is het Reünieorkest Regiment Van Heutsz bereid gebleken om deze dag extra luister bij te zetten door tweemaal (14.00 en 15.30 uur) een rondgang door Schoonhoven te maken met een exercitiepeloton en met een optreden voor de veteranen. Gedurende de dag staan militaire voertuigen opgesteld op het terrein van Het Bastion.

Programma
Naast deze rondgangen door het Reünieorkest Regimenet Van Heutsz wordt op twee momenten die dag (om 14.15 en om 15.45 uur) een speciale stadswandeling georganiseerd waarbij het garnizoensverleden van Schoonhoven bijzondere aandacht krijgt.

Vervolgens worden tegen 17.00 uur de veteranen bij Het Bastion verwelkomd door burgemeester Roel Cazemier en ’s avonds om 20.00 uur is een concert van de Fanfare ‘Bereden Wapens’ onder de titel Tour of Duty, eveneens in Het Bastion.

Alle belangstellenden zijn welkom en de toegang is gratis.

Connie van Dorst René Kuzee van Stichting D-Day Krimpenerwaard waren onlangs te gast in het ‘De Waard aan Tafel’ van RTV Krimpenerwaard.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.