Streekmuseum Krimpenerwaard houdt traditionele fair

Deel dit:

streekmuseum1KRIMPEN A/D IJSSEL – Het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel houdt zaterdag 19 november tussen 10.00 en 16.00 uur de traditionele fair. Die staat dit jaar in het teken van kinderen en de kindertijd.

Alle kramen en koopwaar hebben dit thema; aansluitend bij de expositie ‘Speelgoed van Zolder’, waarvoor het museum al het oude speelgoed uit zijn depots heeft gehaald.

Het aanbod op de fair bestaat onder meer uit cadeautjes, (oud) speelgoed, kinderkleding en accessoires, kraamcadeautjes, poppenkleding en kerstkaarten.

Voor kinderen is er in en rond het museum genoeg te beleven en te doen. Sinterklaas en zijn Pieten komen langs vanaf 14.30 uur; er zijn doorlopend poppenkastvoorstellingen en kinderworkshops: kerstgroepen maken van gips, kaarsen dompelen en wilgentenen vlechten en er komt een kindergebarentolk, die ook verhalen vertelt. Ook aan de inwendige mens is gedacht met poffertjes, erwtensoep en stroopwafels.

Demonstraties van de touwbaan – hoe maakte men vroeger touw van de hennepplant – door de heer Roest vormen een vast onderdeel van een ‘marktdag’ en zullen ook dit jaar weer plaatsvinden.

De museumboerderij zelf met de speelgoedtentoonstelling op de voorzolder, is geopend en vrij toegankelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.