Seizoensopening Arto Post Laboro: ‘Boven het dal’

Deel dit:

artoSCHOONHOVEN – Je hebt toneelstukken en toneelstukken. ‘Boven het dal’ is niet zo eenvoudig in te delen. Het is geen blijspel of tragedie maar wat het wel is? Wie komt kijken kan daar zelf een mening over vormen.

De spelers en ‘achter de schermers’ van toneelvereniging Arto Post Laboro uit Schoonhoven hebben in ieder geval iets bijzonders gemaakt. Een stuk dat veel stof tot gesprek en nadenken oplevert. Humor? Zit er in. Ontroering? Zit er in. Confronterend onderwerp? Ook dat zit er in.
Boven het dal is een bezoek meer dan de moeite waard.
 
Waarover gaat het dan?
Een dame, een meisje, een professor, een moeder, een jongeman. Ze zijn allemaal ‘boven het dal’, een plek tussen leven en dood. Of beter gezegd: hier wordt de raadselachtigheid en de onvoorspelbaarheid van de dood getoond. Want dat is waar het stuk over gaat. Een thema dat ons allemaal raakt. Moniek Kramer (schrijfster, actrice, regisseur voor onder andere het Nationale Toneel en diverse televisieseries en oprichter van de schrijversvakschool) heeft met haar bijzondere teksten dit thema op een originele wijze vorm gegeven.
 
De regie is in handen van de Goudse regisseur Peter Meijer die al eerder bij APL regisseerde. Meijer wordt in zijn stukkeuze altijd geleid door de drang om iets aan te raken bij het publiek, om het gesprek over bepaalde thema’s aan te gaan.
 
Boven het dal wordt gespeeld in het Artotheater, Het Klooster 5 in Schoonhoven. De première is zaterdag 16 september om 20.15 uur. Zondag 17 en 24 september zijn de matinees (14.30 uur). Verder wordt gespeeld op vrijdag 22 en zaterdag 23 september (aanvang 20.15 uur). Kaarten zijn te bestellen op www.artotheater.nl, bij Provence (Haven 63, Schoonhoven) of aan de kassa van het theater.
 

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.