Rondleidingen bij bessentuin De Rode Mus

Deel dit:

bessen BERKENWOUDE – Belangstellenden zijn dit voorjaar welkom in bessentuin De Rode Mus in Berkenwoude voor een rondleiding. Dat laat fruitteler Katrien Prak weten. In de tuin worden blauwe bessen, aalbessen en kruisbessen geteeld.

Prak was een van de 21 deelnemers van de Masterclass Stad & Platteland. De deelnemers, onder andere uit de melkveehouderij, biologische akkerbouw, fruitteelt en tuinbouw, hebben in zeven bijeenkomsten met elkaar gewerkt aan het verbeteren van de relatie producent-consument.

De deelnemers produceren allemaal voedsel rondom de stad Rotterdam. Met behulp van werkbijeenkomsten, lezingen, en veldonderzoek zijn ze op zoek gegaan naar nieuwe manieren om de eigen producten en diensten directer af te zetten. Leren denken vanuit het perspectief van de consument in plaats van de ondernemer.

“Bessen zijn echt een seizoensproduct die vers het aller-lekkerst zijn”, vertelt Prak. “Wij willen nog meer de verbinding zoeken met de consument. Dat kan in de stad, maar er wonen in de Krimpenerwaard genoeg consumenten. In de Masterclass kregen we handvatten mee hoe je burgers meer kan betrekken bij je bedrijf. We gaan nu rondleidingen geven zodat mensen een kijkje in de keuken kunnen nemen.”

Bessentuin De Rode Mus ligt op de kruising van het dorpslint Westeinde in Berkenwoude en het fietspad tussen de IJsseldijk en het Loetbos.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.