Piet Snel met ‘Stolkse taferelen’ in Het Kwartier

Deel dit:
Piet Snel met enkele van zijn werken. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Piet Snel met enkele van zijn werken. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

STOLWIJK – Kunstenaar Piet Snel geeft nog tot eind januari een expositie van zijn werk in Het Kwartier in Stolwijk. Er zijn zo’n twintig doeken te zien van de hand van 71-jarige schilder en schrijver. Thema’s zijn de actualiteit van de decembermaand, het Stolwijkse (boeren)leven en het platteland in elk seizoen.

Snel schildert in een realistische stijl en schrijft daarnaast non-fictie met als doel om met penseel en pen kunst voor een breed publiek toegankelijk te maken. “Of ik schilder voor de verkoop? Niet echt, kan ook moeilijk afscheid nemen van mijn creatieve werk. Maar alles is natuurlijk te koop in deze wereld”, vertelde de Gouwenaar, die al een halve eeuw in Stolwijk woont, vrijdagmiddag in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. “Ik krijg ook regelmatig opdrachten, bijvoorbeeld voor portretten. Doe alles figuratief, geen abstract gedoe. Heel realistisch wat ik maak. Bij portretten slaag ik er altijd wel in om een gelijkende beeltenis te maken.”

Hij omschrijft zijn stijl als een mix van Frans impressionisme en Haagse School. “Ik ben ook weer niet zo’n man die met een penseel met twee haren een fijnschildering maakt. Probeer toch met vlotte streken iets neer te zetten, maar kan het nooit nalaten om essentiële delen van een schilderij netjes uit te werken.”

Uit zijn rijke verzameling van zo’n 150 werken bij hem thuis, koos hij er twintig die momenteel te bewonderen zijn in Het Kwartier aan de Jan Steenlaan in Stolwijk. “Meer kon ik er niet kwijt, maar de reacties zijn zondermeer veelbelovend.”

De expositie ‘Stolkse taferelen’ is te bezoeken tijdens de openingsuren van Het Kwartier.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.