Oude Haven Concert Schoonhoven in aantocht

Deel dit:
De marimba van Rens Rutten

De marimba van Rens Rutten

SCHOONHOVEN – Precies twintig jaar geleden in 1998 was er de eerste editie van het ‘Oude Haven Concert’. Inmiddels is het een vertrouwd gegeven dat jaarlijks op de eerste zaterdag van de maand september dit concert plaatsvindt op de bekende unieke locatie in de Zilverstad. Zaterdag 1 september is de 21e editie van dit sprookjesachtig aandoende concert met de sfeervolle verlichting en brandende kaarsen langs de gracht. De Stichting Schoonhoven Klassiek heeft bijzondere muzikanten weten te contracteren. Het programma vermeldt de volgende namen:

  • Hobokwartet Driekwartplus bestaande uit Noor van de Wetering (hobo), Esther Damsma-in ’t Groen (viool), Irma Haverkamp (altviool) en Winde Reijnders (cello).
  • Martha Bosch (sopraan).
  • Laura de Lange (vleugel).
  • Rens Rutten (marimba).

Het ‘Oude Haven Concert’ begint om 21.00 uur. Toegang is gratis. Stoelen staan opgesteld langs beide zijden van de Oude Haven. Voor de jeugd is er ’s middags om 16.00 uur het kinderconcert met dezelfde muzikanten die ’s avonds optreden. “Het wordt een totaal ander concert dan vorig jaar”, vertelt Connie van Dorst van de Stichting Schoonhoven Klassiek in een gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Maar het is zo’n mooie samenstelling en gevarieerdheid van muzikanten; het kan niet anders dan een hele mooie avond worden”. Connie van Dorst zal ook dit jaar weer de presentatie van het concert verzorgen. Na afloop van het concert is er de ‘afterglow’ op het Kazerneplein.

Pianiste Laura de Lange

Pianiste Laura de Lange

Hobokwartet Driekwartplus

Hobokwartet Driekwartplus

Sopraan Martha Bosch

Sopraan Martha Bosch

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.