Open Monumentendag in Lekkerkerk

Deel dit:

kerkLEKKERKERK – Op Open Monumentendag, zaterdag 9 september, zijn er verschillende activiteiten in Lekkerkerk. Zo is in de oudheidkamer van de historische vereniging ‘Lekkerkerk door de Tijd’, in ’t Kruisgebouw aan de Poolmanweg 11, een kleine tentoonstelling over het boerenleven ingericht, passend bij het landelijke thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Verder kan men daar rondsnuffelen in de vele fotoboeken en ander historisch materiaal.

’s Morgens zijn op de parkeerplaats voor ’t Kruisgebouw ook enkele oude tractoren te bezichtigen van ‘De Poldertuffers’.

Zoals ieder jaar is ook de Grote of Johannes kerk aan het Kerkplein weer open. Bezoekers kunnen daar onder andere de doopboeken vanaf 1792 inzien en het oude torenuurwerk en de gevangeniscel bezichtigen. De kerktoren is niet te beklimmen. Ook kan men in de kerk schilderijen zien van de bekende Lekkerkerkse schilder Ben van der Wal. Er staan ook wat schilderijen van Mariet van Vliet. Traditiegetrouw zijn er ook weer de boeken van de historische vereniging en van de kerk te koop.

Een stukje verder, aan Opperduit 14, is het inmiddels bekende oorlogs- en landbouwmuseum ‘De Vrijheid’ weer te bezichtigen.

’t Kruisgebouw, de kerk en het museum in Opperduit zijn van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.