Open erven-ochtend Krimpenerwaard

Deel dit:

erven1KRIMPENERWAARD – Deelnemers aan het erfvogelproject van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard stellen zaterdag 2 september hun erf open voor belangstellenden. Iedereen is welkom van 10.00 tot 13.00 uur.
 
Op een zestal adressen in de Krimpenerwaard kunnen bezoekers zien wat de eigenaren hebben gedaan om hun erf geschikter te maken voor erfvogels, zoals kerkuil, boerenzwaluw, putter, spotvogel en ringmus.

Begin september bloeien de tuinen nog volop en zijn er veel insecten. Ook hebben veel plantsoorten dan al bessen en zaden gevormd zodat zichtbaar is hoe je voor voedsel voor vogels in de herfst en winter kunt zorgen. September en oktober zijn dé plantmaanden voor vaste planten en de winter is de plantperiode voor bomen en struiken. 

erven2

Op onderstaande adressen is te zien dat goed gekozen planten in de siertuin en wat voorzieningen op het erf een mooi resultaat geven en tegelijk aantrekkelijk voor vogels kunnen zijn.

De volgende deelnemers doen mee aan de open erven-ochtend: Jan en Anneke van Arkel (Koolwijkseweg 35) in Stolwijk; Ab en Adri Bongers (Bovenberg 118) in Bergambacht; Jaap Graveland (Westeinde 37) Berkenwoude; Annelies en Herman Groothuis (Oost-Vlisterdijk 42) in Vlist; Imelda Kloosterman (Lekdijk 32) in Ammerstol en Kea en Peter Koot (Lekdijk west 83) in Bergambacht.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.