Open dag Zon en Leven Berkenwoude

Deel dit:

zonenlevenBERKENWOUDE – De afdeling Zuid-Holland van de landelijke vereniging Zon en Leven opent zondag 11 juni de poort van haar terrein in Berkenwoude.

Tijdens de open dag kan iedereen vrijblijvend – bloot of gekleed – kennis maken met het terrein en naturistisch recreëren. De toegang en een bezoek aan de sauna zijn gratis. Verder staat er iets te drinken klaar en wie wil krijgt informatie over lidmaatschap en een rondleiding over het naturistenterrein aan de Achterbroek 27a.

Berkenwoude is een van de negen terreinen van Zon en Leven. De afdeling Zuid-Holland van de landelijke naturistenvereniging telt ruim tweehonderd leden en beheert het natuurterrein in het buitengebied bij Berkenwoude.

“Ons ledental is stijgend”, vertelde Frans van Elteren (Zon en Leven) vrijdagmiddag in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. “We hebben natuurlijk een oudere groep, mensen die vrij zijn, maar toch ook een behoorlijke groep jongere mensen, van onder de dertig.”

Naturistisch recreëren is meer dan gewoon bloot, zo benadrukte Frans in de uitzending. “We genieten van en respecteren de natuur, de flora en fauna. We hebben een schitterend terrein, doen daar veel aan, zijn van de duurzaamheid. En wat betreft dat bloot, we hebben het principe: je doet je kleren niet aan als je ze niet nodig hebt.”

Belangstellenden zijn zondag welkom van 11.00 tot 16.00 uur. Meer op www.zonenleven.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.