Open dag brandweer Krimpen aan de Lek

Deel dit:

opendagKRIMPEN A/D LEK – De brandweer van Krimpen aan de Lek houdt zaterdag 20 mei een open dag. Rondom de kazerne aan de Tiendweg 5, kunnen jong en oud van 10.00 tot 16.00 uur kennis maken met het werk van de brandweer.

Tijdens de open dag worden diverse demonstraties gegeven. Zo kan het publiek zien hoe de brandweer een brand blust en welke techniek wordt gebruikt om een auto open te knippen om een bekneld slachtoffer uit een autowrak te bevrijden. Ook is de ambulance dienst aanwezig, en zijn er diverse oude brandweervoertuigen te bezichtigen.

Voor de bezoekers die meer willen weten over brandveiligheid is er een informatiestand waar voorlichting en informatie wordt verstrekt over Brandveilig Leven en brandveiligheid in en om het huis. Ook voor kinderen zijn er diverse leuke spannende attracties, en is het mogelijk om een rondrit te maken in een echte brandweerwagen.

Op deze dag is er extra aandacht voor de werving van nieuwe brandweervrijwilligers. De vrijwilligers van Krimpen aan de Lek zijn op zoek naar nieuwe collega’s die goede brandweerzorg voor hun dorp net zo belangrijk vinden als zij zelf.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.