Nieuwe cursus Schoonhovologie van start

Deel dit:
Eerdere kandidaten die het examen van de cursus Schoonhovologie met goed gevolg hebben afgelegd

Eerdere kandidaten die het examen van de cursus Schoonhovologie met goed gevolg hebben afgelegd.

SCHOONHOVEN – In Schoonhoven start op donderdag 18 januari weer een cursus Schoonhovologie. In twaalf cursusavonden krijgen deelnemers een beeld van de rijke geschiedenis van Schoonhoven.

“En het is niet alleen het zilver dat Schoonhoven gemaakt heeft tot wat het nu is. Ook andere aspecten van de cultuur historie komen aan bod”, laat Schoonhoven-kenner en Schoonhovologie-docent Ad de Vaal weten. “Het ontstaan van de stad, hoe die groeide, de stadsrechten, de vesting, het garnizoen, handel en scheepvaart, de visserij op de Lek, het religieuze leven allemaal onderwerpen waar aandacht aan wordt besteed. Kortom een cursus die een echte Schoonhovenaar niet mag missen.”

Om te vervolgen: “Maar denk niet, ik kom niet uit Schoonhoven, voor mij is deze cursus niet bestemd. Ook voor niet Schoonhovenaren is de cursus interessant. Schoonhoven ooit de tiende stemhebbende stad in de Staten van Holland heeft een niet onbelangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en is heden ten dage uniek als Zilverstad van Nederland. En wie wil daarvan niet het naadje van de kous weten. Grijp dus deze kans. Er zijn nog een twee cursusplaatsen beschikbaar.”

Inschrijven kan via een aanmeldingsformulier op de website van de Historische Vereniging Schoonhoven onder het kopje Activiteiten. In de bibliotheek aan de Spoorstraat liggen ook folders met een aanmeldingsformulier. Deelname aan de cursus Schoonhovologie kost negentig euro, inclusief een jaarlidmaatschap van de Historische Vereniging Schoonhoven. Leden van deze vereniging betalen 75,- euro.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.