Lezing over Heineken-ontvoering in bibliotheek Schoonhoven

Deel dit:

Gert van BeekSCHOONHOVEN – Gert van Beek, auteur van de bestseller ‘Meneer Heineken, het is voorbij’, geeft woensdag 1 april in de bibliotheek van Schoonhoven een lezing over de spraakmakende ontvoeringszaak van Freddy Heineken en Ab Doderer. Van Beek was ten tijden van de ontvoering hoofdinspecteur van de Amsterdamse politie.

Op 9 november 1983 verlaat biermagnaat Freddy Heineken zijn kantoor in Amsterdam. Buiten wordt hij overmeesterd door een aantal mannen. Samen met Ab Doderer, Heinekens vaste chauffeur, wordt hij een busje ingesleurd en afgevoerd. Diezelfde avond ontvangt de politie een brief waarin de ontvoerders het losgeld eisen: bijna 35 miljoen gulden. Op het moment van de Heineken-ontvoering werkt Gert van Beek als hoofdinspecteur bij de Amsterdamse politie en geeft leiding aan het team dat de ontvoering moet beëindigen. In ‘Meneer Heineken, het is voorbij’ beschrijft hij de 3 uiterst spannende weken die volgen.

Tijdens de lezing in Bibliotheek Schoonhoven laat Gert van Beek zien voor welke complexe opdracht de politie stond. Hoe konden ze de geharde ontvoerders te slim af zijn? Hoe hielden ze de vele media op afstand? En welke strategie moesten ze volgen om Heineken en Doderer levend vrij te krijgen? Van Beek vertelt van binnenuit het verhaal van de spraakmakendste ontvoeringszaak die Nederland ooit heeft gekend.

De lezing in de Schoonhovense bibliotheek op woensdag  1 april begint om 19.30 uur. De entree bedraagt voor bibliotheekleden vier euro en voor niet-leden vijf euro.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.