Krimpen Festival: sport en cultuur voor iedereen

Deel dit:

krimpen-festival-100KRIMPEN A/D IJSSEL – Tijdens het Krimpen Festival op zaterdag 23 september houdt Synerkri de Sport- en Cultuurmarkt. Plaats van handeling zijn dit jaar het Tuyterplein en het evenemententerrein aan de Nachtegaalstraat in het centrum van Krimpen.

Vanaf 10.00 uur staan 27 sportverenigingen en -aanbieders klaar om de bezoekers meer te vertellen over hun sportbeleving. Het thema van de sportmarkt is dit jaar ‘Inclusief Krimpen’, dit houdt in dat er een aanbod is voor zowel jong als oud en met en zonder beperking.

Bezoekers kunnen tijdens de sportmarkt ervaren hoe leuk sporten en bewegen is en wat er op sportief gebied allemaal mogelijk is in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Er doen sportverenigingen en sport aanbieders mee met de volgende sporten: tennis, tafeltennis, judo, dansen, schaken, fitness, wielrennen, gymnastiek, voetbal, korfbal, waterpolo, basketbal, volleybal, handbal, zwemmen en hockey.

Er is informatie te verkrijgen over aangepast sporten en er is een senioren Beweeggids verkrijgbaar in de Synerkri tent. Er zijn verschillende presentaties op de twee demovelden op het Tuyterplein en als afsluiting speelt een team van de gemeente Krimpen aan den IJssel om 15.00 uur een partijtje walking football tegen de senioren van DCV. Bezoekers kunnen van alles beleven en bijvoorbeeld meespelen in het levend tafelvoetbalspel. Na afloop kunnen ze hun spieren laten masseren bij de aanwezigen (sport)masseurs.

Cultuurmarkt
In samenwerking met de Cultuurwerkplaats Krimpen houdt Synerkri ook de Cultuurmarkt. Hier staan ontmoeting en verbinding centraal. Op het ontmoetingsplein kan men genieten van hapjes uit verschillende culturen. De Krimpense cultuur aanbieders verzorgen workshops voor allerlei verschillende doelgroepen. Zo kunnen bezoekers met de Muziekschool Djembé proberen, tegels verven met het Streekmuseum, Molukse Tifa drum bespelen of Bibberbeestjes maken met studio IgNor. Susan van de Water van Workshopatelier bij Suus organiseert een leuke activiteit met een knipoog naar vroeger. Susan gaat hangplanten maken met ouderen.

Muziekspeeltuin
Op de cultuurmarkt kan er gespeeld worden in de muziekspeeltuin van Tutti Timbri. De houten muziekinstrumenten zijn voor iedereen leuk en gemakkelijk te bespelen. De instrumenten zijn speciaal ontwikkeld voor jonge peuters, maar zijn eigenlijk voor alle leeftijden heel erg leuk. Bert van Bommel, de bedenker van de muziekspeeltuin merkt ook dat er grote belangstelling is voor de instrumenten van Tutti Timbri in de gehandicaptenzorg en dat komt voornamelijk door de eenvoud van de instrumenten. !

De sport- en cultuurmarkt begint om 10.00 uur en gaat om 16.00 over in het muziekprogramma van Krimpen Presents.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.