Kingsday Classics: oldtimerrit door Krimpenerwaard [video]

Deel dit:

oldtimerKRIMPENERWAARD – Op Koningsdag wordt de eerste Kingsday Classics gehouden, een rit voor oldtimervoertuigen door de Krimpenerwaard. “We doen het oostelijk deel van het gebied aan”, vertelt Cor de Jong. De Bergambachtenaar draagt samen met zes anderen zorg voor de organisatie.

“Het is een leuk rondje, ongeveer 45 kilometer”, aldus De Jong. Hij heeft zelf een garagebedrijf gespecialiseerd in het onderhoud en de reparatie van Mercedes Benz klassiekers.

“Onderweg stoppen we op zes plaatsen. We hebben daar de beschikking over gereserveerde parkeerplaatsen, de zogenaamde VIP-parkings, voor deelnemers aan deze rit. Ze kunnen in die dorpen dan even kijken wat er allemaal te doen is op deze Koningsdag. We hebben wat leuke evenementen onderweg in Schoonhoven en Bergambacht. Ik hoop op een mooie dag.”

De route gaat door de dorpen Ammerstol, Bergambacht, Stolwijk en Vlist. De Jong: “Er zitten ook twee steden bij: Haastrecht en Schoonhoven. In die zes plaatsen kan worden gestart. Het is de bedoeling dat je van plaats naar plaats gaat. Deelnemers krijgen een goede routebeschrijving mee. Het is geen wedstrijd, maar een tocht waarbij het ook de bedoeling is om uit de auto te komen en een rondje te lopen. Of om met andere oldtimerbezitters over auto’s te praten. Het idee is dat het publiek de auto’s dan ook kan bekijken.”

De Jong heeft al flink wat inschrijvingen binnen. “Dat valt helemaal niet tegen. Er zit in een diversiteit aan merken bij.” Aanmelden kan op de website van Kingsday Classics.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.