Kinderactiviteiten Streekmuseum in de zomervakantie

Deel dit:

poppenkast KRIMPEN A/D IJSSEL – Ook deze zomer staat het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel weer ‘bol’ van de verhalen. Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers.

Dit jaar komt er een vliegende schotel langs en maken Rokus en Teuntje kennis met marsmannetjes……
 
Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het ‘Ot en Sien’ klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van honderd jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.
 
Leeftijd: 2-6 jaar. Aanvang: 14.30 uur. Entree: 2,50 euro (inclusief: museumbezoek, ranja en koekje).  Met het Jeudvakantiepaspoort: gratis. Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief. Reserveren is niet nodig.
 
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt er tijdens de schoolvakantie elke donderdag een knutselworkshop georganiseerd die in het teken staat van ‘Koffie’. In het museum is namelijk op het moment de tentoonstelling ‘Koffietijd’ te bewonderen.
 
Tijdens de workshop zullen de kinderen, onder begeleiding van een rondleider, de tentoonstelling ‘Koffietijd’ bezoeken in het museum. Als beloning voor het harde werken staan er een glaasje ranja en een koekje klaar.
 
Voor wie: kinderen van de basisschoolleeftijd. Aanvang: 14.30 uur. Entree: 5,- euro (inclusief: knutselmateriaal, museumbezoek, ranja en koekje). Met het Jeudvakantiepaspoort: 2,50 euro (met gratis speurtocht). Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
Meer informatie en opgeven: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl/(0180) 514866. Vrije inloop is mogelijk als er nog plek is. Vol=vol.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.