Haastrechtse Kring organiseert Kloosterconcert

Deel dit:

haastrechtsekringHAASTRECHT – Podium Oudewater en De Haastrechtse Kring werken wederom samen bij de organisatie van het Kloosterconcert dat op zondagmiddag 1 maart om 15.00 uur in de kerk van het Passionistenklooster in Haastrecht plaatsvindt.

Voor deze gelegenheid hebben de twee culturele organisaties uit Oudewater en Haastrecht The Intercontinental Ensemble uitgenodigd. Dit ensemble, dat drie jaar geleden is opgericht, bestaat uit negen musici van verschillende nationaliteiten. Japan, Nederland, Engeland, Zweden, America, Spanje en Mexico zijn de landen van herkomst van de leden van het ensemble en dit staat garant voor een rijke en warme klank in hun muziek. De uit Oudewater afkomstige contrabassist Bas Vliegenthart Jr. is één van de grondleggers en tevens lid van het ensemble. De leden hebben elkaar op het conservatorium Amsterdam leren kennen, waar zij of zijn afgestudeerd of nog steeds studeren.

Het ensemble bestaat uit vijf strijkers en vier blazers en iedere individuele musicus heeft onder leiding van de grootste dirigenten, in evenzo bijzondere orkesten gespeeld. Tijdens het Kloosterconcert speelt het ensemble onder andere nonetten van Louise Farrenc en Nino Rota en werken van Ravel.

Het concert vindt plaatst in de St. Gabriëlkerk van het Passionistenklooster St. Gabriël, Provincialeweg Oost 62 in Haastrecht. Aanvang: 15.00 uur. Entree: 15,- euro, jongeren tot 18 jaar: 6,- euro, CJP: 7,50 euro.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.