Gezamelijke Open Monumentendag IJsselgemeenten

Deel dit:
dorpskerk1

De Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel is ook open op Open Monumentendag.

REGIO – Ouderkerk, Capelle en Krimpen aan den IJssel organiseren op zaterdag 9 september tussen 10.00 en 17.00 uur gezamenlijk Open Monumentendag. Het thema dit jaar is: ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

De Krimpense wethouder Jaap Blankenberg verricht de officiële opening om 10.00 uur bij het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard (IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel).

Bezoekers kunnen gratis meevaren met een van de vier historische schepen tussen Capelle, Krimpen en Ouderkerk. In Krimpen vertrekt vanaf molenrestaurant De Schelvenaer een huifkar naar het Streekmuseum en de IJsseldijkkerk. Vanaf Kinderboerderij Klein Boveneind (ingang Boveneindselaan) vertrekt een paardentram naar het opengestelde gemaal Reinier Blok (Breekade 2) en het opengestelde woonhuis Breekade 5 (voormalige boerderij). In Capelle kan men de Capelse monumenten met een paardentram bezoeken. In Ouderkerk zijn de monumenten te voet of met de fiets bereikbaar.

Alle bezienswaardigheden en monumenten in Krimpen en Ouderkerk zijn gevestigd op of vlakbij de IJsseldijk. In de gezamenlijke Open Monumentendag folder 2017 is een kaart opgenomen met alle bezienswaardigheden en de opstapplaatsen van de driehoeksvaart over de Hollandsche IJssel. In verband met de grote belangstelling voor de vaartochten kan de fiets niet worden meegenomen op de schepen.

In de folder ‘Boeren, burgers en buitenlui’ staan de vertrektijden vermeld van de vier historische schepen Elizabeth, Zeldenrust, Tijdgeest en Goede-Gunst bij de opstapplaatsen Krimpen Schelvenaer, Capelle Vuykpark en Ouderkerk Steiger III. Ook staat er informatie in over de huifkar in Krimpen en de paardentram door Capelle.

De folder is verkrijgbaar bij deelnemers van Open Monumentendag in de drie IJsselgemeenten. Ook is het programma te downloaden via: www.krimpenaandenijssel.nl/openmonumentendag2017.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.