Geocaching-evenement in Bergambacht

Deel dit:

geocacheBERGAMBACHT – Voor mensen die geïnteresseerd zijn in geocaching is er op zaterdag 10 maart van 14.00 tot 16.00 uur een evenement bij kaasboerderij Schep in Bergambacht. Niet alleen geocachers zijn uitgenodigd, maar ook mensen die willen kennismaken met dit wereldwijde spel van ontdekkingen.

Het evenement is georganiseerd door het geocacheteam Polderheren, dat in het afgelopen jaar een nieuwe serie geocaches heeft verstopt onder de naam ‘Historie van de Krimpenerwaard’. Die caches liggen in Lekkerkerk, Gouderak en Stolwijk en medio maart komt er een vierde online in Berkenwoude. B

ij elke geocache wordt informatie over de historie van de betreffende kern gegeven. Die info gaat bijvoorbeeld over de zalmvisserij in Lekkerkerk, de impact van de gifaffaire in Gouderak en de kaasmakerij in Stolwijk. Het cacheteam Polderheren heeft deze serie kunnen plaatsen dankzij medewerking van de gemeente Krimpenerwaard en de provincie Zuid-Holland.

Het evenement op 10 maart wordt gehouden in de stal van kaasboerderij Schep aan de Zuidbroek. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen geocachers elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en een kijkje nemen bij het koeien melken. Voor iedere bezoeker ligt er een kleine verrassing klaar. Voor wie nog nooit aan geocaching heeft gedaan, is dit een mogelijkeheid om kennis te maken met het spel en de spelers.

Bij geocaching gaan mensen met behulp van een GPS-apparaat of een smartphone op zoek gaan naar ‘schatten’, de geocaches, die over de hele wereld verstopt liggen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.