Gemaal Haastrecht presenteert ‘Heel Zuid-Holland Zakt’

Deel dit:

Gemaal De Hooge Boezem-1-8HAASTRECHT – Op woensdag 24 oktober, de laatste dag van de Week van Ons Water, heeft het Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht voor bezoekers een speciaal programma samengesteld met dijkgraaf Adriaan, machinist Auk en ooggetuige Wim. Tussen 13.00 en 16.00 uur staan alle presentaties in het teken van ‘Heel Zuid-Holland Zakt’.

Aan de Hoogstraat 31 ontvangt het drietal de bezoekers en neemt hen mee op avontuur door duizend jaar watergeschiedenis.

De dijkgraaf vertelt aan de hand van peilschalen over het land dat daalt en welke gevolgen dat heeft. De machinist laat zien hoe de meer dan 100 jaar oude stoommachine werkt en legt uit hoe belangrijk de watermolens in voorgaande eeuwen waren. Tot slot vertelt een ooggetuige van de watersnoodramp in 1953 over de dijkdoorbraken langs de Hollandsche IJssel en hoe door de inzet van één enkel schip een ramp kon worden voorkomen.

Bezoeker kunnen elk half uur bij een rondleiding instromen. Er zijn verder ook demonstraties en filmpjes te bekijken. Het programma is interessant voor kinderen en volwassenen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.