Geen lammetjesdagen, wel streekproductenlunch

Deel dit:

lammetjesOUDERKERK A/D IJSSEL – Het paasweekend zal een stuk rustiger zijn in het Ouderkerkse buurtschap Lageweg. Vorig jaar was het er een drukte van belang tijdens de inmiddels bekende lammetjesdagen, maar die zijn er dit jaar niet.

“Het is tijd voor iets nieuws”, vertelt Lucy Hoogerwaard van de gelijknamige kaasboerderij in Ouderkerk. “Dit keer een programma op Koningsdag, vrijdag 27 april 2. Geen lammetjesdagen, wel een streekproductenlunch. Want niet iedereen wil langs de kleedjesmarkt of in de rij bij het pretpark.”

Deze Koningsdag is de boerderij open voor een lunch buffet. Krimpenerwaardse streekproducten mogen niet ontbreken: brood van de warme bakker uit Haastrecht, sap uit de boomgaard in Schoonhoven, honing van de ‘Ouderkerkse bijen’ van imkerij de Nesse, eitjes uit Stolwijk, karnemelk uit Haastrecht, vleeswaren van slager Roodenburg van het dorp en natuurlijk boerenkazen, yoghurt, melk en jams uit de eigen keuken van de boerderij.

Om de beleving compleet te maken is er voor of na deze lunch de mogelijkheid tot een spelletje midgetgolf op de achttien holes baan of een bedrijfsrondleiding over de kaasboerderij. Hoogerwaard: “Speel een van de boerderijspelen, knuffel de cavia’s of konijnen en speel in de speeltuin. Ontspanning, educatie en streekproducten, een mooie combinatie.”

Reserveren is voor de lunch noodzakelijk en voor de overige activiteiten gewenst. Op deze dag is de boerderijwinkel ook geopend. Meer informatie op de website van de kaasboerderij: www.hoogerwaard.info.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.