Fotograaf Jaap van den Berg toont ‘Grenzen van de Krimpenerwaard’

Deel dit:

vlist1VLIST – Fotograaf Jaap van den Berg uit Bergambacht exposeert tot 23 november in café restaurant De Vlisterstee. Te zien zijn foto’s die hij maakte in de omgeving van het dorp Vlist.

Jaap van den Berg is een fotoproject begonnen waarbij de grenzen van de Krimpenerwaard gevolgd worden. Grenzen die worden gevormd door de rivieren de Lek, de Vlist en de Hollandse IJssel. De natuur en geografische structuur van die grenzen worden hierdoor scherp weergegeven.

Zelf wonend aan de Lek, is Van den Berg een aantal jaren geleden begonnen met het vastleggen van deze grenzen. Zijn foto’s werden gemaakt met behulp van uitgebreide fotoapparatuur, waaronder een vliegende camera.

De foto’s die nu te zien zijn in De Vlisterstee gaan over het traject in de omgeving van het dorp Vlist. Hierna gaat zijn reis verder naar Haastrecht. Het project is te volgen via de Facebook-pagina ‘Grenzen van een polder’. De geëxposeerde foto’s zijn te koop.

Jaap van den Berg is bekend van fotowerken van waterconstructies, spiegelingen en waterlandschappen en exposeerde al verschillende keren in de regio. Zijn werk is te zien op zijn website www.beeldenmeer.nl.

Eind 2016 was hij als gastcurator en beeldend kunstenaar verantwoordelijk voor de multimedia tentoonstelling ‘Waarom gaat het goed in je leven?’ in Museum Gouda. Harry Anders maakte hiervoor een virtuele tour: www.waaromgaathetgoedinjeleven.nl. Momenteel werkt Jaap van den Berg aan een aantal nieuwe projecten. Zo volgt hij de komende jaren de kust van Nederland

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.