Festival ‘Sint! in Schoonhoven’ start met intocht

Deel dit:
sintinschoonhoven1

Met de grootste intocht van de regio begint zaterdag 17 november het festival Sint! in Schoonhoven waarin twintig evenementen zijn gebundeld. (Foto: Schoonhoven Zilverstad)

SCHOONHOVEN – Sinterklaas zet zaterdag 17 november met zijn Pieten na een lange reis uit Spanje voet aan wal in Schoonhoven. Omstreeks 11.00 uur wordt de pakjesboot verwacht aan de Leksteiger nabij de Veerpoort.

Rond het middaguur ontvangt burgemeester Cazemier de Goedheiligman op het stadhuisbordes, waarna de rijtoer door de stad begint. De grootste intocht van de Krimpenerwaard is tevens het begin van het festival ‘Sint! in Schoonhoven’, waarin zo’n twintig kinderevenementen tot en met 5 december zijn gebundeld. Thema is dit jaar ‘Sint zoekt talent’.

De hele zaterdag staat het historisch centrum van Schoonhoven bol van de vrolijke activiteiten. Na de rijtoer kunnen kinderen in de winkelstraten spelletjes doen met de Pieten, dansen met de danspieten en een optreden van Muziekpiet bijwonen. Kinderen hebben de kans om hun talent te tonen op het podium op de Steenenbrug. Net als de talentvolle Pieten trouwens…

Twintig evenementen tot en met 5 december
De intocht is de start van bijna vier weken met zo’n twintig uiteenlopende kinderevenementen in de Zilverstad, met onder andere theater, cultuur, muziek, kinderdisco, winkelen en eten en drinken. Het Sintfestival duurt tot en met woensdag 5 december. Die middag worden volgens oude Schoonhovense traditie als Sint of Piet verklede kinderen bij winkels en horeca getrakteerd op wat lekkers. Met een afscheidsfeest in Kegelhuis De Engel wordt het festival daarna afgesloten.

sintinschoonhoven2

De Vrolijke Pepernoot
Uniek is de nieuwe belevingswinkel ‘De Vrolijke Pepernoot’ in de Lopikerstraat, die op zaterdag 17 november om 14.15 uur zijn deuren opent. In de voormalige boekwinkel van Toon en Erna Rikkoert kunnen kinderen allerlei vaardigheden oefenen en Sint en zijn Pieten helpen met hun drukke schema om op tijd alle pakjes door de schoorstenen van de Krimpenerwaard te krijgen. In ‘De Vrolijke Pepernoot’ kunnen kinderen pepernoten bakken, muziek maken, helpen met pakjes inpakken, kleding repareren, tekenen en kleuren en nog veel meer. Natuurlijk laat Sinterklaas zich in deze vrolijke ambiance regelmatig zien om zelf te beoordelen hoe het talent zich ontwikkelt.

Alle informatie over ‘Sint! in Schoonhoven’ is te lezen in de programmafolder die verkrijgbaar is op ruim dertig locaties in de Zilverstad en te lezen op www.sintinschoonhoven.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.