Feest van de Geest: kunst in kerk Lekkerkerk [video]

Deel dit:

Feest vd Geest-1-5

LEKKERKERK – PKN-gemeente Lekkerkerk doet dit jaar, naast zeven andere kerken in de regio van Rotte tot IJssel en Lek, voor het eerst mee aan het tweejaarlijkse kerk- en kunstevenement Feest van de Geest.

De aandacht voor het pinksterfeest gaat daarbij gepaard met aandacht voor kerkarchitectuur en beeldende kunst. Kunstenaars worden uitgenodigd speciaal voor dit evenement, onder het thema van dit jaar ‘Vrijheid van Geest’, een kunstwerk te maken en andere kunstwerken in dit thema te presenteren.

Tijdens de openingstijden ontmoeten bezoekers in de Grote- of Johanneskerk in Lekkerkerk de Ouderkerkse kunstenares Louky Scheltema. Zij ontwierp een een zijden kleed dat op prikkelende geluidsfragmenten zich naar de gebrandschilderde ramen van Annemiek Punt buigt. “Ik bekeek de ruimte en besloot om iets in de hoogte te maken”, vertelt Scheltema. “Vanaf eind vorig jaar heb ik er aan gewerkt. Na wat hoofdbrekens, bedacht ik om het op te hangen aan de balken. Als materialen koost ik voor vilt, glas en zijde.”

Deze creatie en andere kunstwerken van Louky Scheltema zijn nog te bezichtigen op 14, 15 en 16 mei van 11.00 tot 16.00 uur. Ook zijn glaskunstwerken van gemeenteleden te bewonderen, gemaakt tijdens de workshop onder leiding van de Ouderkerkse. “Achttien hebben er deelgenomen, waarvan elf kinderen. Dat was meer dan verwacht. De werken de gemeenteleden hangen als mobielen in de ruimte.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.