Expositie ‘Soepbus’ in bibliotheek Bergambacht

Deel dit:

soepbusBERGAMBACHT – In de bibliotheek van Bergambacht is vanaf 5 maart een expositie te zien van de reportage die fotografe José Donatz maakte over Soepbus voor daklozen in Rotterdam.

Donatz moet voor haar examen vakfotografie een reportage maken, een verhaal in foto’s. De Bergambachtse fotografe stelde zichzelf ten doel een verhaal met inhoud te vertellen. Via een vriendin kwam ze als vrijwilligster bij de Soepbus van het Leger des Heils terecht.

Hier vond zij het verhaal dat zij in beelden wilde vastleggen. Het kostte wel de nodige moeite toestemming te krijgen voor het project.

Bij het zien van het uiteindelijke resultaat uitte het Leger des Heils haar bewondering voor de waardige wijze waarop Donatz de mensen in beeld gebracht heeft. De panelen sieren nu ook de wanden van het kantoor in Rotterdam.

Aangemoedigd door haar docenten besloot Donatz de foto’s aan een breder publiek te laten zien middels een expositie. Het vinden van een expositieruimte was echter niet eenvoudig. Dat is waarschijnlijk toe te schrijven aan het onderwerp van de reportage. De beelden van mensen in hun armoede lijken te confronterend te zijn om tentoon te stellen. De openbare bibliotheek Bergambacht geeft de talentvolle fotografe echter wel de ruimte. In de maanden maart en april siert de expositie de wanden van deze openbare gelegenheid.

De officiële opening is op vrijdag 9 maart.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.