Expositie over Tweede Wereldoorlog in De Drie Maenen

Deel dit:
Een bom -mogelijk een ander projectiel- vernietigde op  8 december 1941 een boerderij in Ouderkerk aan den IJssel.

Een bom -mogelijk een ander projectiel- vernietigde op 8 december 1941 een boerderij in Ouderkerk aan den IJssel.

OUDERKERK A/D IJSSEL – De Historische Vereniging ‘Ouderkerck op d’IJssel’ heeft in de kleine zaal van De Drie Maenen (Abelenlaan 1) in Ouderkerk aan den IJssel een expositie ingericht over de Tweede Wereldoorlog. Dit in verband met het feit dat het dit jaar zeventig jaar geleden is dat ons land bevrijd werd.

In deze expositie worden diverse facetten uit deze periode van onderdrukking voor het voetlicht gehaald. Daarbij wordt ruime aandacht besteed aan wat er zich in die tijd in Ouderkerk aan den IJssel heeft afgespeeld.

De expositie is alleen te zien op maandag 4 mei van 18.00 tot 22.00 uur (voor en na de dodenherdenking) en woensdag 6 mei van 9.00 tot 12.00 uur.

Verder zal op 4 mei na afloop van de dodenherdenking om 20.30 uur aan wethouder Neven het eerste exemplaar overhandigd worden van een speciale uitgave over de Tweede Wereldoorlog van ‘Op d’IJssel’, het periodiek van de Historische Vereniging. In deze uitgave zijn interviews opgenomen van mensen die deze oorlog in Ouderkerk hebben meegemaakt. De overhandiging zal plaatsvinden in de eerder genoemde zaal.

Leden en de geïnterviewden ontvangen deze uitgave gratis; voor niet-leden is dit blad vanaf zaterdag 9 mei te koop voor drie euro in de Oudheidkamer, Dorpsstraat 19. Zie ook: www.hvouderkerck.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.