Excursie werkzaamheden Krimpenerhout

Deel dit:

werkzaamhedenKRIMPEN A/D LEK – Voor wie meer wil weten over de werkzaamheden in recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek is er woensdag 16 januari een excursie.

De komende periode gaat Staatsbosbeheer namens Groenalliantie Midden-Holland aan de slag met een nieuwe entree en het verbeteren van de waterkwaliteit van de Surfplas.

Het nieuwe entreegebouw draagt bij aan de herkenbaarheid van de Krimpenerhout. Het wordt een open ontmoetingsgebouw met schuin dak dat past in de omgeving. Het dak wordt voorzien van een groene begroeiing zodat het een natuurlijke uitstraling heeft.

Voor een betere waterkwaliteit wordt vanaf eind januari de bodem van de plas afgedekt met een laagje zand. Vanaf de kade brengt de aannemer via lange pijpen het zand naar een bootje op de plas. Het zand wordt geleidelijk in de surfplas gesproeid zodat het langzaam naar beneden kan dwarrelen. Daar sluit het de bodem af zodat het fosfaat dat daarin zit opgeslagen niet meer vrij kan komen. Daarmee wordt de belangrijkste voedingsstof voor algengroei aan banden gelegd.

Planning
De werkzaamheden aan de surfplas zijn klaar in het voorjaar 2019 zodat bezoekers het hele recreatieseizoen weer op en aan het water kunnen genieten. De overige werkzaamheden kunnen uitlopen tot september. Tijdens de werkzaamheden kunnen delen van paden tijdelijk zijn afgezet. Dit staat in het gebied duidelijk met borden aangegeven.

Tijdens de excursie geven een boswachter van Staatsbosbeheer en de aannemer uitleg over de werkzaamheden. Tijd: 15.00 tot circa 16.30 uur. Startpunt van de rondleiding is het bouwbord bij de hoofdingang van de Krimpenerhout aan de C.G. Roosweg bij Krimpen aan de Lek. Aanmelden kan via kwaliteitsimpulsgroenalliantie@staatsbosbeheer.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Kooij zegt:

    Leuk een entre gebouw , word dus een hangplek voor de jeugd en ze kunnen niks heel laten , weggegooid geld

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.