Corry Kooy exposeert tijdens Culturele Zondag Schoonhoven

Deel dit:
culturelezondag

Corry Kooy.

SCHOONHOVEN – Ruim vijftig kunstenaars presenteren zich op 10 april in Schoonhoven tijdens de Culturele Zondag. Zij tonen hun werk in en rond de binnenstad, in galeries, ateliers, werkplaatsen, in winkels, horecagelegenheden en in het Nederlands Zilvermuseum.

De Zilverstad laat vanzelfsprekend veel zilverwerk en edelambacht zien. Maar tijdens de Culturele Zondag heeft het stadje aan de Lek de bezoeker meer te bieden; schilders, beeldhouwers en andere ambachtslieden. Maar ook muziek en dans.

In de Hoge Vierschaar is een expositie van de internationaal bekende Schoonhovense Corry Kooy. Door de Franse Pastelsociety is zij uitgeroepen tot ‘Maître de Pastelist’. Ze groeide op in het groene hart van Nederland en trekt er regelmatig op uit om in de natuur te schilderen. Ze is geoefend in het snel neerzetten van de essentie van de beweging en werkt graag met bister en pastels. Soms later met olieverf uitgewerkt in haar atelier.

In het Zilvermuseum, het Artotheater, de Remonstrantse kerk en de Klokkenfabriek zijn niet alleen exposities te bewonderen maar vinden ook optredens plaats.

Een folder met de route waarop alle deelnemers staan vermeld is deze dag bij op alle locaties verkrijgbaar. De locaties zijn met opvallende posters en roze ballonnen aangegeven. Een overzicht van de deelnemers staat op de website culturelezondagschoonhoven.nl. Hier is ook de folder met route te downloaden.

De Culturele Zondag in het centrum van Schoonhoven vindt plaats op 10 april van 13.00 tot 17.00 uur. De feestelijke opening is om 12.30 uur in de Hoge Vierschaar door burgemeester Cazemier met medewerking van dans- en percussiegroep Challenge.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.