Cor Bakker en Malando bij ‘Proms Krimpenerwaard’

Deel dit:

Cor Bakker
LEKKERKERK – Onder de titel ‘Proms Krimpenerwaard’ organiseert Rien Berkel op zaterdag 14 maart in Lekkerkerk een concertavond met diverse muzikale grootheden onder wie Cor Bakker, Danny Malando en zijn twintig strijkers, de vermaarde trompettist Ack van Rooijen en de topvocalisten Michel Varekamp en Hans van Toor.

“Het wordt een unieke en onvergetelijke avond waarop het publiek volop wordt verwend met de mooiste arrangementen van James Last, Bert Kaempfert en vele andere bekende melodieën en diverse poparrangementen”, vertelt Rien Berkel. “En dat in een topbezetting! Met Cor Bakker heb ik al eens eerder gewerkt. Die man behoeft eigenlijk geen introductie, want iedereen kent hem van televisie én van zijn prachtige concerten. Cor komt naar Lekkerkerk om daar de mooiste klanken uit zijn vleugel te toveren. Ook zijn we trots op de aanwezigheid van Danny Malando en liefst twintig strijkers uit zijn wereldberoemde orkest. Malando speelt over de hele wereld in grote zalen en beschikt over een fantastische reputatie. Tja, en 14 maart is hij te zien en te horen in de Lekkerkerkse sporthal De Bakwetering. Een buitenkansje voor de liefhebbers!”

Trompettist/fluegelhorn-bespeler Ack van Rooyen is een al even uniek artiest. Van Rooyen speelde bij het: Aimé Barelli Orchestra (Parijs), WDR Big Band, Dutch Jazz Orchestra, Metropole Orchestra, SFB Bigband, Süd-Deutscher Rundfunk Orchestra en de Clarke-Boland Bigband. Hij stond op het podium met talloze grootheden waaronder: Miles Davis, Lee Konitz, Dizzy Gillespie, Steve Gadd, Gil Evans, Kenny Clarke en Nils Henning Orsted Petersen. De vocalisten Michel Varekamp en Hans van Toor en het showorkest ol.v. Rien Berkel completeren het plaatje tijdens ‘Proms Krimpenerwaard’.

Langgekoesterde wens
“Het was een langgekoesterde wens van me om deze topartiesten bij elkaar te brengen in mijn eigen woonplaats”, zegt Rien Berkel. “Ik ben er best trots op dat dat nu gelukt is. En uiteraard willen we dat zoveel mogelijk mensen er van mee kunnen genieten. Vandaar dat we de toegangsprijs laag houden: 25 euro per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang onder begeleiding. ‘Proms Krimpenerwaard’ begint om 20.15 uur. Zaal open om 19.00 uur. Sporthal De Bakwetering is te vinden aan de Nicolaas Beetsstraat 403 te Lekkerkerk.

Voorverkoopadressen (vanaf vrijdag 6 februari): Lekkerkerk: Sporthal De Bakwetering (ma, wo, do, vr, za vanaf 20.00 uur) en Expert Mudde, Schoonhoven: Kluswijs Kommer, Bergambacht: Eetcafé ’t Centrum en Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen, Stolwijk: Het Kwartier (voormalige Stolp), Krimpen aan de Lek: Kantoorboekhandel en Postkantoor De Jong, Krimpen aan den IJssel: Slijterij Spek (winkelcentrum De Korf) en Rudolf Peter (winkelcentrum Crimpenhof), Ouderkerk aan den IJssel: beheerder sporthal De Drie Maenen.

Reserveren en meer info kan ook bij: Rien Berkel: 06-45497198 of g.berkel@hetnet.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.