Concert echtpaar Van de Woestijne in Dorpskerk

Deel dit:

orgel OUDERKERK A/D IJSSEL – Het echtpaar Christiaan en Anna van de Woestijne uit het Oostenrijkse Graz geeft zaterdag 22 juli een concert in de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel. Daarbij zal Christiaan het fraaie Kam-orgel bespelen, terwijl Anna enkele liederen ten gehore brengt.
 
Christiaan van de Woestijne groeide op in Krimpen aan den IJssel en kreeg z’n eerste orgellessen van zijn vader. Na privélessen bij Wouter Blacquière studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium en koordirectie en kerkmuziek in Graz, waar hij sinds 2006 woont. Hij volgde meesterklassen bij musici van naam voor orgel, koordirectie en klavecimbel. Soloconcerten gaf hij in Nederland, Oostenrijk en Israël. Christiaan is verder werkzaam als kerkorganist, dirigent en koor- en liedbegeleider op orgel, klavecimbel en piano. Naast zijn werkzaamheden als musicus doceert Christiaan wiskunde en informatica op de Montanuniversiteit in Leoben.
 
Sopraan Anna van de Woestijne is geboren in het Oostenrijkse Altheim en opgegroeid in de culturele centra van Oostenrijk: Salzburg, Graz en Wenen. Zij studeerde zangpedagogiek, Italiaans en muziekwetenschappen in Wenen. Het zingen van barokmuziek is haar specialiteit. In 2016 behaalde zij het Diploma Oude Muziek aan het conservatorium in Graz. Zij is niet alleen als soliste, maar ook met diverse ensembles actief met een repertoire van barokmuziek tot hedendaagse muziek. 
 
Op het programma voor het concert in de Dorpskerk staan werken van J.S. Bach, F. Mendelssohn-Bartholdy, H. Parry, G. Pierné, H. Wolf (arr. Max Reger) en J. Knowles Paine.
 
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.