‘Badkamerkoor Krimpenerwaard’: gewoon lekker zingen

Deel dit:

badkamerkoor AMMERSTOL – Gewoon lekker zingen, zoals je dat thuis onder douche of in bad ook doet. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe ‘Badkamerkoor Krimpenerwaard’. 

Maandelijks komt het koor bij elkaar om onder leiding van muziekdocent/pianist Robert Vuijk te zingen. Het repertoire van het koor is breed: van licht klassiek, volksmuziek tot popmuziek. Meestal eenstemmig, maar afhankelijk van de groep ook meerstemmig.

“Er zijn een hoop mensen die zingen leuk vinden, maar die niet naar een koor gaan”, vertelde Vuijk zaterdagochtend in De Waard op de Kaart van RTV Krimpenerwaard. “Ze zingen alleen thuis, onder de douche, in bad of in de keuken. De bedoeling van het koor is om gewoon lekker te zingen. Voor de lol. Twee uur lang van 10.00 tot 12.00 uur. Iedere tweede zaterdag van de maand in Het Gebouw in Ammerstol.”

Het gezelschap is gemêleerd: naast mensen die al op een koor zitten ook mensen die nog nooit echt gezongen hebben in gezelschap. Vuijk: “Ik weet uit ervaring dat mensen het heel leuk vinden om met anderen te zingen.” Belangstellenden hoeven geen lid te worden en ook heeft het koor geen uitvoeringspraktijk. “We werken niet naar iets toe. Het is geheel vrijblijvend. Als je zin hebt dan kom je, geen zin, dan kom je niet. Zo hopen we toch wel een kleine vaste kern op te bouwen.”

Zaterdag 8 april was de eerste Badkamerkoor-sessie. “We waren met z’n twintigen. De reacties waren zeer positief. De volgende bijeenkomst is op 13 mei.” Wie mee wil zingen, betaalt 8 euro per keer, contant bij binnenkomst. Dit is inclusief een kop koffie of thee in de pauze. Meer informatie over het koor staat op www.badkamerkoorkrimpenerwaard.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.