Arto Post Laboro speelt ‘Aanraders’

Deel dit:

Briefgeld-muntgeld-geld-euro-betalen. groot formaat.SCHOONHOVEN – De spelers van Arto Post Laboro kruipen dit keer in de rollen van de personages uit het toneelstuk ‘Aanraders’ van Christa Warmerdam.

Na een enerverend proces van het inleven en begrijpen van de verschillende personages en hun teksten, die vaak totaal langs elkaar heen lopen, brengen zij dit humorvolle stuk op de planken. Want: “Het is de kunst om niet het personage te spelen maar het te worden, in dit zeer toegankelijke en levensechte stuk”, aldus regisseuse Corien Ottes.

‘Aanraders’ gaat over de periode voor en tijdens de financiële crisis (2008). Als de financiële crisis de kop op steekt, blijkt dat het tekort aan geld zich als gif in ieders bloed verspreidt. Warmerdam verstaat de kunst deze financiële ellende luchtig en humorvol te brengen terwijl de diepgang niet ontbreekt. In deze komedie, voorzien van messcherpe, spannende en humorvolle dialogen, die meestal monologen blijken te zijn, wordt het publiek weer eens een spiegel voorgehouden.

Kortom, een actueel toneelstuk. Ottes: “Tegenwoordig zijn ook mensen veel met zichzelf bezig -facebook, selfies etc.- communiceren vaak slecht en hebben ‘vrienden’ waar ze nog nooit een fatsoenlijk gesprek van mens tot mens mee hebben gehad en maakt geld nog steeds het slechte in de mens los.”

Dit toneelstuk is erg onderhoudend, wisselt constant van stemming en is bovendien confronterend zodat er na de voorstelling nog wel wat gesprekstof overblijft.

Arto Post Laboro speelt het stuk op 14, 20, 21 maart om 20.15 uur en 15 en 22 maart op 14.30 uur in het Arto Theater, Klooster 5 in Schoonhoven. Entree: 9,50 euro.

Reserveren kan bij Provence, Haven 63 in Schoonhoven en via de website van het theater. Of een uur voor aanvang aan de theaterkassa.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.