’65 jaar Streekmuseum in 65 museumschatten’

Deel dit:

streekmuseum1KRIMPEN A/D IJSSEL – In Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel is een nieuwe tentoonstelling te zien: ’65 jaar Streekmuseum in 65 museumschatten’.

Het museum aan de IJsseldijk 312 bestaat dit jaar 65 jaar en de tentoonstelling geeft een goed beeld van de enorme diversiteit van de museumcollectie. Van bikkel tot bijbel en van vaandel tot groene fles, elk voorwerp vertelt over het leven en werken in de Krimpenerwaard.

Tegelijkertijd is het ook een ode aan alle mensen die de afgelopen 65 jaar hun kennis, energie en vrije tijd hebben gegeven aan het museum.

Wat in 1953 begon als oudheidskamer op de zolder van een school is in 65 jaar tijd uitgegroeid tot een regionaal museum in een Rijksmonument waar het ‘collectieve geheugen’ van de Krimpenerwaard is veiliggesteld en kan worden doorgegeven aan volgende generaties.

In het kader van het 65-jarig bestaan wordt er ook een boek uitgegeven met de titel ’65’, een boek met 65 foto’s en verhalen van 65 museumschatten, geschreven door Sander Enderink. In het boek zijn de vaak dierbare voorwerpen, foto’s en documenten, die het verhaal vertellen van levens van generaties in de Krimpenerwaard en door mensen toevertrouwd aan het museum gefotografeerd en beschreven.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.