23 juni: Zomeravondwandeling langs de Vlist

Deel dit:

De Koeneschans. (Foto: www.abefoto.nl)

De Koeneschans. (Foto: www.abefoto.nl)

VLIST – Donderdagavond 23 juni is er weer een wandeling ‘1815’. Watergids Marina Perdijk neemt de wandelaars mee op ontdekkingstocht door het overstromingsgebied van de Oude Hollandse Waterlinie. Overblijfselen van deze militaire verdedigingslinie uit de Gouden Eeuw zijn de Franse Kade en de Koeneschans in Vlist. En daar begint de zeven kilometer lange wandeling naar Haastrecht.

Water was eeuwen geleden hét wapen om binnenvallende legers tegen te kunnen houden. De gids vertelt onderweg over het vroegere inundatiegebied van deze linie en legt bij verschillende waterkunstwerken uit waarom we onder de zeespiegel kunnen blijven wonen, werken en recreëren.

1815
Dit getal in het arrangement verwijst naar tweehonderd jaar geleden, toen de Oude naar de meer oostelijk gelegen Nieuwe verdedigingslinie werd verlegd.

De wandelaars verzamelen om 16.30 uur bij de bushalte in het centrum van Haastrecht. Na een verrassingsmenu bij Café de Vlist gaat de groep aan de wandel en legt onderweg aan bij kaasboerderij Vlist en bezoekt de Boezemmolen en het poldermuseum Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht.

Aanmelden kan bij Lyanne de Laat, via ll.merla@planet.nl of 06-30013037. Kosten zijn 20,16 euro.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.